Návrh kuchyne zadarmo a zľava 37%!
Facebook LightStyle Instagram LightStyle LinkedIn LightStyle

Ergonómie a systémy

Ergonómie a systémy


Dizajn a technológie

Pre design našich kuchýň je charakteristická individualita. Nejde iba o vizuálne prvky, ako sú čelné plochy a farby, ale aj o funkčné aspekty, ako je ergonómia, vybavenie a kvalitatívne požiadavky na kuchyňu.





Ergonómie

Práca v kuchyni je naozaj zábavná len vtedy, keď sú skrinky v správnej výške, vzdialenosti a všetky dôležité pomôcky sú rýchlo a ľahko po ruke. Stručne povedané: keď je kuchyňa naplánovaná tak, aby práca bola príjemná a šetrná k telu.





Ergonómie a systémy




Pracovná výška – ideálny rozmer závisí od vašej telesnej výšky a určuje sa podľa výšky lakťov. Vďaka trom rôznym výškam korpusu (informácie o výškach korpusov) v kombinácii s dvoma hrúbkami pracovnej dosky a siedmimi výškami sokla je možné ich individuálne naplánovať.





Ergonómie a systémy




HRÚBKA PRACOVNEJ DOSKY + VÝŠKA KORPUSU + VÝŠKA SOKLU = PRACOVNÁ VÝŠKA









Z ergonomického hľadiska nie je dôležitá iba pracovná výška: Vysoko integrované elektrické spotrebiče, výsuvné vnútorné zásuvky a výsuvy alebo nástenné skrinky s krídlovými dvierkami, ktoré je možné elektricky zavrieť, výrazne uľahčujú každodennú prácu v kuchyni.





Ergonómie a systémy
Ergonómie a systémy




Ergonómie a systémy
Ergonómie a systémy




Ergonómie a systémy
Ergonómie a systémy




Ergonómie a systémy




Výška korpusu

Základom individuálneho plánovania kuchyne je výška korpusu. Ponúkame vám výber z troch rôznych výšok. Pokiaľ skombinujete rôzne výšky sokla a hrúbky pracovnej dosky, môžete nájsť optimálne riešenie pre každú konštrukčnú požiadavku alebo situáciu v miestnosti. Kuchynskú linku je možné samozrejme individuálne prispôsobiť výške používateľa.





Ergonómie a systémy




13 cm modul (=výška zásuvky) zaisťuje čisté a rovnomerné rozmiestnenie škár. Vynásobením 5,5 x 13 cm, 6 x 13 cm a 6,5 x 13 cm získame výšku 71,5 cm, 78 cm a 84,5 cm.





Výška korpusu 71,5 cm je klasická štandardná výška a navyše má tú výhodu, že ju je možné inštalovať takmer kamkoľvek. Táto výška je ideálna pre staré budovy s výškou paprapetu 86 cm. Z ergonomického hľadiska je dosiahnutá optimálna pracovná výška pre osoby menšieho vzrastu.

Ergonómie a systémy




Ergonómie a systémy

Výška korpusu 78 cm poskytuje flexibilný výškový raster na rôzne spôsoby použitia v kuchyni. Kombinuje praktickosť s ergonómiou pre takmer akékoľvek použitie. Táto výška je navyše ideálna pre moderné stavby s vyššou výškou parapetu cca 100 cm.





Pokiaľ túžite po exkluzivite, inovatívnych riešeniach a zvláštnom pocite domova, je naša extra vysoká korpusová skriňa s výškou 84,5 cm vďaka svojmu kubickému vzhľadu ideálna pre otvorené priestory a plynulé prechody medzi kuchyňou a obývacím priestorom. V kombinácii s nízkou výškou sokla ju možno ďalej prispôsobiť. Skvelý bonus: viac úložného priestoru. Vyššia pracovná výška je navyše skvelá pre vyššie osoby.

Ergonómie a systémy








Hľbka korpusu

Viac úložného priestoru vďaka rôznym hĺbkam skriniek - maximálna flexibilita aj pre väčšie taniere alebo objemné kuchynské náčinie, ktoré je možné ľahko upratať.





Nástenné skrine

U nástenných skriniek je štandardná hĺbka 35 cm. U vybraných výšok a šírok nástenných skríň ponúkame voliteľne hĺbku 56 cm pre ďalší úložný priestor.

Spodné skrine

K dispozícii sú tri hĺbky korpusu v rozmedzí 35 až 56 cm. Pri výške korpusu 78 cm máte navyše možnosť voľby hĺbky 66 cm.

Ergonómie a systémy




Ergonómie a systémy

Vysoké skrine

V celom rade vysokých skriniek máte možnosť voľby hĺbky skriniek od 35 do 56 cm. Upozornenie: hĺbka 66 cm nie je možná pri modeloch bez úchytiek.